Play Motorsport Logo

J00ST

Begin 2007 nodigde RJ me uit om eens mee te gaan naar een Vrij rijden avond op circuit Zandvoort. Aangezien ik zelf alleen een leaseauto had, heb ik de auto van mijn vriendin maar geleend. Daar stond ik dan op Zandvoort, een tour sessie gekocht en gaan….. In het begin was het erg schrikken auto’s raasden links en recht voorbij! Verder had ik geen idee hoe het circuit liep, dus elke bocht was nog een verassing.......

Na een aantal rondjes kreeg ik de smaak te pakken, het ging ook steeds beter!

Later meteen nog een sessie gereden, daarna nog een biertje gedaan in de Mickey’s, waar alle stoere verhalen naar boven kwamen. Kortom een geslaagde dag!! 

Conclusie, dit ga ik zeker vaker ging doen! De banden van de auto hadden er wel redelijk onder gelden. Aangezien de auto van mijn vriendin ook het dagelijks vervoer was het verstandig om opzoek te gaan naar een andere auto.

 Zoektocht naar een geschikte auto 

Doel was toen om een zo goedkoop mogelijk auto te zoeken, aangezien de kans bestaat dat je hem plat rijdt. Ik stelde niet veel eisen, hij moest wegenbelasting vrij zijn en achterwielaandrijving hebben.

Dit bleek nog erg lastig te zijn, tot ik bij een garage kwam waar een Porsche 924 op de parkeerplaats stond op vier lege banden. Niet mijn favoriete type maar wel goedkoop in onderhoud/ onderdelen. Na wat gepingel mocht ik de auto meenemen voor 750 euro. 

Een jaar lang een hoop gemodificeerd aan de 924 en ontzettend veel lol aan de auto en het vrij rijden beleefd, daarna moest hij plaats maken voor zijn opvolger, de 924 Turbo.

In 2008 heb ik deelgenomen aan  een circuit trainingsdag van de Harc, waarbij ik ook nog eens 3e werd bij de slalom. Hier heb ik veel van geleerd, streven is nog om een keer mijn racelicentie te halen bij de Dutch race driver Academy